Дали Скопје радост ти ќе бидеш?

Во новата епизода од ТВ Такси 28, Ана, Стефан и Стрезо возат низ скопските улици и го истражуваат старо Скопје преку приказните на луѓето кои го преживеале земјотресот и живееле во градот во тоа време. Преку нивните искуства, ги споделуваме емоциите и се сеќаваме на традициите, културата, а и времето кога Скопје го погоди силниот земјотрес. Со чувство на солидарност, истражуваме како старите и новите генерации можат да допринесат за подобрување на градот. Споделуваме размислувања и идеи заедно со Тони Зен за тоа како Скопје може да се развива и промени со цел да стане подобар и убав простор за живеење. Во разговор со архитектот Мери, ја истакнуваме визијата за архитектонско претставување на Скопје и како можеме повторно да го создадеме како убав град, со почит кон наследството и модерни иновации. Оваа емисија нѝ обезбедува простор за размислување и инспирација за иднината на градот.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x