Кога сонот станува јаве

Секој од нас има своj сон и цел во животот. Започнувајќи од раното детство, сонуваме за различни кариерни патишта и работни позиции. Имаме амбиции и стремеж да напредуваме, да ги развиваме своите вештини и да сме задоволни од работата која ја вршиме. Но, често се случува да не знаеме како да го претвориме нашиот сон во реалност.

Во текот на последните години се појавува нов тренд во сферата на вработувањето, каде што стандардните работни позиции се заменуваат со креативни и необични професии. Револуцијата во информационата технологија, научните истражувања и развојот на разни индустрии доведоа до појава на интересни работни места кои можеби до сега само сме ги замислувале.

Во оваа емисија зборуваме со Јане Стефанов кој од експерт за компјутери и технолошки науки, решава да го следи својот сон и станува инструктор по падобранство и летање, и со пејачката Мијата, која зборува за нејзината професија – контролор на летање, но и за нејзиниот сон да има и музичка кариера. Како и други интересни гости 😊

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x