Независна културна сцена

Независната културна сцена во Македонија е простор каде независните уметници од сите сфери ја изразуваат својата креативност и оригиналност во уметничкиот израз. Независните уметници се соочуваат со разни предизвици и пречки, но истовремено ги истражуваат и не се откажуваат од новите можности што ги нуди овој пат, одбивајќи да бидат заробени во институционални окови. Од борбата за финансиска поддршка и простор за изведба, до создавањето на сопствени канали преку кои ќе допрат до публиката.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x