Образование

Надежта во секоја земја лежи во инвестициите во образованието, како клучен елемент во развојот на секоја земја. ТВ ТАКСИ 28...

Повеќе

ХИВ, вистини и предрасуди

ХИВ е вирус кој предизвикува хумана имунодефициенција. Присуството на ХИВ вирусот во човечкиот организам доведува до уништување на одбрамбената способност(имунитетот),...

Повеќе

Рурален туризам

Руралниот туризам во Македонија претставува вистинско искуство во природна и автентична околина. Оддалечени од градската врева, руралните области нудат можност...

Повеќе

Независна културна сцена

Независната културна сцена во Македонија е простор каде независните уметници од сите сфери ја изразуваат својата креативност и оригиналност во...

Повеќе

Добрососедски односи со Бугарија

Културата, уметноста, туризмот, спортот се алките кои ги обединуваат народите. Нашата взаемна добрососедсска соработка Македонија–Бугарија е на највисоко ниво на...

Повеќе

Прекугранична соработка

Прекуграничната соработка нуди можности за развој на земјава во повеќе сектори – туризам, култура, земјоделство, со цел да се развиваат...

Повеќе

Инклузија не е илузија

Инклузијата е концепт и стремеж во општеството да се обезбеди рамка и можност за сите луѓе, вклучително лицата со различни...

Повеќе

Европска недела на спортот

Во деновите на европската недела на спортот, се дружиме со најдобрите, со шампионите, секој во својата дисциплина! Ексклузивно, во нашето...

Повеќе

Еразмус

Како младите луѓе најлесно и најдобро да ги искористат бенефитите од Еразмус програмите не советува Андреј Стојкоски од Младинскиот сојуз...

Повеќе

Ден без автомобили

Моторот изгаснат, но камерите вклучени – се приклучуваме во одбележување на Денот без автомобили. Ве носиме на спектакуларното Вело Родео...

Повеќе

Зелен договор (Green Deal)

Зелениот договор (Green Deal) е иницијатива на Европската унија за постигнување климатски цели и промовирање на одржлив развој. Оваа иницијатива...

Повеќе

Дезинформации

Дезинформациите се лажни информации што се споделуваат со намера да ги доведат луѓето во заблуда. Дезинформацијата не е погрешна информација....

Повеќе

Културно наследство

Нашето културно наследство е богато и разнообразно. Оваа мала земја на Балканот носи со себе голема колекција на историски, археолошки...

Повеќе

Раѓање на зборот

Македонскиот јазик е духовно богатство од посебно културно и историско значење за Републиката. Во оваа емисија зборуваме за значењето и...

Повеќе